Myofascial Energetic Release 

Waarom je zou kiezen voor een MER sessie?

Als kind was er niets fijners dan in een treintje achter elkaar te gaan zitten om dan met je vingers te tekenen of kriebelen op elkaars rug. En dan discussiëren over de tijd, juiste druk en snelheid.

 Jaren later leverde de combinatie studieboeken en verkeerde lichaamshouding een stijve nek en pijnlijke schouders op. Welwillende huisgenoten met stevige handen fungeerden dan als voorlopers van de professionele masseur om even wat verlichting te brengen. 

In mijn volwassen leven was een  vakantie niet compleet met een plaatselijk bezoekje bij een Spa met Wellness of simpel op het strand genieten van een massage. Het liefst een stevige Thaise of Indische variant waarbij het pijnlijke soms bijna niet te verdragen was.

Mijn kennis over hoe de juiste aanraking verschil kan maken kwam met mijn allereerste MER behandeling. Een wereld ging voor mij open!! Zo diepgaand, doeltreffend en toch zacht! Maar het allerbelangrijkst was het dat ik mij volledig gezien voelde. Afgestemd op mijn behoeftes en grenzen. Met als bonus het loste ook nog mijn rugpijn op! Ik wou nooit meer op een andere manier aangeraakt worden!

Wat is het dan precies? 

Myofascial Energetic Release is een zachte vorm van weefsel massage die werkt met Myo (=spieren) en Fascia (= bindweefsel).  Door de blokkades die zijn ontstaan in het lichaam te behandelen geeft dat meer ruimte en fysieke ontspanning. Fascia is weefsel dat rondom alle spieren en organen zit en ons hele lichaam met elkaar verbind. Het fascia is rijk aan zenuwweefsel, lymfevaten en bloedvaten, het omhuld onze hersenen en ruggenmerg. Dat is een reden waarom het een belangrijke rol heeft als verbindende factor in het lichaam.  Verkleefd fascia kan de oorzaak zijn van pijn en beperkingen in het lichaam. Dit kan diverse oorzaken hebben, een fysieke oorzaak,( bijvoorbeeld ,trauma, verkeerde houding,overbelasting.) Een chemische oorzaak (bijvoorbeeld voedingsstoornissen en hormonale invloeden) En onverwerkte emoties kunnen zich vastzetten in het fascia. (bijvoorbeeld emotionele repressie, belemmerende overtuigingen)

Het weefsel verdikt zich, waardoor de elasticiteit vermindert en tenslotte verloren gaat. Dit beperkt de flexibiliteit  en de bewegingen van het lichaam Het verdikte weefsel kan zeer pijnlijk zijn en onder andere de oorzaak van veel nek, schouder en rugklachten. Dit is zeer goed te behandelen met Myofascial Energetic Release therapie. 

Het is een zeer effectieve therapie en na afloop hebben de meeste mensen een sterk gevoel ontspanning en vrijheid.

Een Myofascial Energetic Release behandeling kan ook verlichting geven aan emotionele pijn die geassocieerd is met onverwerkte emoties of trauma’s uit het verleden. De pijnlijke herinneringen en emoties lijken vaak langdurig opgeslagen in het lichaam te zijn. Spanning in lichaam en geest kan worden losgelaten en door meer contact met het lichaam te ervaren ontstaat er lichaamsbewustzijn. Lichaamsbewustzijn stelt je in staat beter je eigen emoties waar te nemen en reguleren.

Kom het ervaren , wie weet wil jij ook nooit meer iets anders iets anders!

Meer blogs

Wheel of Consent

  Betty Martin heeft het Wheel of Consent model ontwikkeld met name voor mensen